home

 

Nopti albe in Seattle si magia taramului inghetat

 

CROAZIERA in ALASKA

SEATTLE sI BELLEVUE

 

Seattle - Croaziera Alaska: Ketchikan - Endicott Arm & Ghetarul Dawes

- Juneau - Skagway - Pasajul Interior - Victoria - Bellevue


 

7 Nights Alaska Dawes Glacier from Seattle, Washington ...Va invitam sa participati la un program inedit, care va incepe cu

explorarea unuia dintre cele mai spectaculoase orase ale lumii, Seattle, situat in partea de vest a Statelor Unite ale Americii, de unde va veti imbarca intr-o croaziera de lux la bordul vasului Celebrity Edge, prilej de a va bucura de mirajul unui loc mai putin accesibil, Alaska, supranumita "Sahara inghetata a Terrei", care se talmaceste prin marea intindere de zapada, tinutul eschimosilor, fosta provincie tarista, devenita apoi Noul El Dorado al Statelor Unite ale Americii. Veti experimenta cele mai uluitoare peisaje din Alaska intr-o calatorie cu servicii de prima clasa, cabine frumos decorate si facilitati pe care nu le veti gasi la bordul niciunei alte nave, ca in final sa descoperiti Bellevue, al cincilea oras ca marime din Washington.

 

Perioada: 15.08 - 28.08.2024

 

Ziua 1 / 15.08.2024: Bucuresti - Amsterdam - Seattle

intalnire cu conducatorul de grup la aeroportul Henri Coanda la ora 05:30 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei KLM). Plecare spre Amsterdam cu compania KLM, zbor KL 1372 (07:00 / 08:55), de unde se va pleca cu compania Delta Airlines, zbor DL 145 (14:35 / 15:50) spre Seattle, cel mai mare oras din statul Washington, o enclava urbana dinamica, amplasata in nord-vestul Pacificului, marginit de Lacul Washington la est si de Puget Sound la vest. Dupa sosire, transfer pentru cazare la Hotel Mayflower Park Hotel 4* (sau similar 4*).

Ziua 2 / 16.08.2024: Seattle - imbarcare pe vasul de croaziera Celebrity Edge

Mic dejun. intalnire cu ghidul local pentru un tur panoramic al orasului Seattle, prilej cu care vom admira constructiile moderne, parcurile si zona centrala, impresionantul turn Speace Neeadle, construit cu ocazia targului mondial din anul 1962, devenit emblema orasului, precum si Pike Place Marked, cea mai veche piata din SUA deschisa in anul 1907 ca piata a fermierilor. Pike Place vinde si in prezent produse locale si cel mai proaspat peste, dar acum aici se afla si mestesugari, cantareti stradali si cafenele. Dupa tur vom fi transferati in port pentru imbarcarea pe vasul de croaziera Celebrity Edge, al companiei Celebrity Cruises, care va pleca din port la ora 16:00. Vom porni intr-o fascinanta croaziera in care, timp de o saptamana, vom avea ocazia de a admira frumusetile peisajelor din Alaska, ne vom lasa captivati de privelistea deosebita oferita de ghetari si ne vom lasa rasfatati la bordul vasului, bucurandu-ne de toate facilitatile oferite. Alaska este cel mai mare stat al Statelor Unite din punct de vedere al suprafetei geografice, de doua ori cat Texas-ul, o exclava despartita de 800 km de teritoriul canadian fata de cel mai nordic stat american, care a fost cumparata de la Imperiul Rus, in anul 1867, pe o suma derizorie, care in prezent este echivalenta cu aprox. 70 centi pe hectar. Teritoriul a suferit transformari administrative fundamentale de-a lungul timpului, devenind datorita frumusetii inegalabile a peisajelor naturale, una dintre cele mai exotice atractii turistice din lume. Seara ne vor astepta diverse spectacole de teatru, animaţie şi muzică live. Dejun, cina si cazare la bord.

Ziua 3 / 17.08.2024: Navigare

Zi de navigare, prilej de relaxare la bordul vasului, de a ne familiariza cu zonele de rasfat ale acestuia: piscine, solarium, centru SPA cu saloane de masaj, jacuzzi, sauna si tratamente, cinema, cazino, restaurante, artere comerciale si numeroase baruri. Seara veti putea asista la spectacole de teatru, veti putea asculta muzica live sau veti putea dansa. Programul de activitati pe care il veti gasi in cabina in fiecare seara, va va permite sa alegeti cum veti petrece ziua urmatoare. Pensiune completa si cazare la bord.

Ziua 4 / 18.08.2024: Ketchikan

La ora 07:00 vasul va ajunge in portul Ketchikan, un orasel rustic din sudul Alaskai, inconjurat de munti cu piscuri inzapezite, considerat a fi capitala mondiala a somonului. Vom putea descoperi frumusetea acestui loc unic alegand una dintre numeroasele excursii optionale organizate la bordul vasului sau pe cont propriu. Puteti incepe turul cu Creek Street, principala strada din centrul orasului si cea mai populara zona turistica. Printre cele mai importante obiective ale orasului se numara Tongass Historical Museum, unde veti avea prilejul de a afla istoria orasului incepand de la momentul infiintarii sale pana in prezent, Totem Heritage Center, muzeu infiintat in anul 1976, in care este expusa cea mai mare colectie de totemuri autentice din lume, precum si un tezaur cu artefacte vechi ale diferitelor culturi native din Alaska si Southeast Alaska Discovery Center, care expune o frumoasa colectie de arta indigena. Vasul va parasi portul la ora 16:00. Cazare cu pensiune completa la bordul vasului.

Ziua 5 / 19.08.2024: Endicott Arm & Ghetarul Dawes - Juneau

in aceasta zi vom admira frumusetea naturala curata si neatinsa a fiordului Endicott Arm, o intindere de apa de 30 de mile situata la capatul sudic al zonei Tracy Arm-Fords Terror Wilderness, numit candva "Yosemite salbatic si neimblanzit" de catre naturalistul John Muir. Calatoria prin aceasta cale navigabila maiestuoasa se va incheia cu o vizita spectacol la Ghetarul Dawes, care este de fapt alcatuit din doi ghetari ce sunt uniti printr-o morena mediala in centru. Ghetarul Dawes este o atractie populara datorita bucatilor mari de gheata care se desprind de peretele ghetarului si cad in apa de dedesubt, creand un sunet captivant cunoscut sub numele de tunet alb. Cu putin noroc veti putea vedea balenele cu cocoasa care se indreapta in apa, caprele de munte care isi croiesc drumul de-a lungul stancilor zimtate, ursii bruni care se plimba prin vai si vulturii plesuri care se inalta deasupra capului. Vasul va naviga in continuarea zilei spre capitala Alaskai, Juneau, oras fondat in timpul "goanei dupa aur" in anul 1880, unde va ajunge la ora 13:30. Vom putea face o plimbare prin aceasta capitala atipica, ce ofera vizitatorilor sai o multime de activitati culturale si care se bucura de o asezare de exceptie, langa munti impaduriti, care se inalta abrupti la inaltimi de mii de metri, zona unde ursii se plimba in voie. Vom avea intreaga dupa-amiaza la dispozitie pentru a explora acest oras minunat, care paradoxal, nu este legat prin drumuri de restul tarii, accesul facandu-se doar pe calea aerului sau pe apa. Oras cu o clima oceanica subarctica, marginit de lanturi muntoase inalte si de Oceanul Pacific, Juneau se remarca printr-un farmec specific, cu strazi neaglomerate, piete largi, aerisite, fiind un punct de oprire obligatoriu pentru turistii care ajung in Alaska. Centrul orasului este compact si accesibil pietonal, aici gasindu-se diverse magazine cu suveniruri locale. Marea atractie insa o constituie Ghetarul Mendenhall, falnic si grandios, la care se poate ajunge, optional, cu autocarul sau elicopterul. O alta excursie optionala fascinanta este o plimbare cu vaporasul prin stramtoarea padurii Tongass pana la minele originare de aur de altadata, locuri istorice care au determinat in trecut o frenezie teribila in goana continua dupa metalul galben. Puteti vizita si Alaska State Museum, care gazduieste un tezaur care contine 32.000 de obiecte, artefacte indigene si exponate de istorie naturala. Vasul va ridica ancora la ora 22:00. Cazare cu pensiune completa la bordul vasului.

Ziua 6 / 20.08.2024: Juneau - Skagway

La ora 07:00 vasul va ancora in Skagway, un orasel pitoresc situat intr-o regiune montana fermecatoare, cu piscuri inalte, caderi de apa care strapung crevasele ghetarilor si relicve din vremea cautatorilor de aur (cheechako). incepand din anul 1897 orasul s-a transformat dintr-unul prosper, intr-unul fantoma, dar in prezent, miile de turisti care il viziteaza l-au retrezit la viata. Vom putea admira cladirile orasului care aduc aminte de perioada goanei dupa aur, ce fac parte din Parcul National Klondike Gold Rush, vom putea sa ne plimbam pe strada principala extrem de animata, iar magazinele si restaurantele ne vor trimite inapoi in timp, in epoca de glorie a acestei zone. Puteti de asemenea sa participati la excursii in imprejurimi pentru a admira frumusetile peisajului, puteti vizita Rezervatia de vulturi golasi, puteti face plimbari cu barca sau cu caiacul in Glacier Bay sau o plimbare cu trenul istoric care va va purta pe un traseu de o frumusete coplesitoare, pe cel mai ingust ecartament din lume care, la sfarsitul sec. al XIX-lea, deservea minele de aur din regiunea Yukon. Vasul va ridica ancora la ora 18:00. Cazare cu pensiune completa la bordul vasului.

Ziua 7 / 21.08.2024: Pasajul Interior (navigare)

in aceasta zi vom naviga de-a lungul coastei sudice a Alaskai, prin zona numita Pasajul Interior, prilej cu care vom putea admira peisajele care au facut ca tara sa devina o destinatie atat de indragita si captivanta: insule de ghetari, paduri vechi de sute de ani invaluite in ceata si fiorduri de un albastru ireal. Format de forta uluitoare a ghetarilor masivi cu milioane de ani in urma, Pasajul Interior al Alaskai se mandreste cu fiordurile pline de salbaticie si cu peisajul luxuriant. Apele oceanului sunt pline de vietuitoare precum balene cu cocoasa, lei de mare, orci si vidre de mare. Oriunde vom privi, spectacolul naturii ne va incanta. Timp liber pentru relaxare la bordul vaporului de lux si pentru a ne bucura de facilitatile acestuia: piscine, solarium, centru SPA cu saloane de masaj, jacuzzi, sauna si tratamente, cinema, cazino, restaurante, artere comerciale si numeroase baruri. Seara ne vor astepta diverse spectacole de teatru, animatie, muzica live si bineinteles, discoteca. Cazare cu pensiune completa la bordul vasului.

Ziua 8 / 22.08.2024: Navigare

O alta zi de navigare, prilej de relaxare la bordul vasului in care va sfatuim sa participati la diversele programe de animatie si divertisment. De asemenea, va vor astepta numeroase activitati de petrecere a timpului printre care si degustari de vin sau demonstratii culinare, care va vor invata cum sa preparati diverse specialitati servite la bord. Cu siguranta, echipele de animatie ne vor pregati o multime de surprize! Seara veti putea asista la un spectacol, veti putea asculta muzica live sau veti putea dansa la discoteca. Pensiune completa si cazare la bord.

Ziua 9 / 23.08.2024: Victoria (British Columbia)

La ora 17:30 vasul va acosta in frumosul si sofisticatul oras Victoria din British Columbia, cel mai "britanic" oras canadian, renumit pentru atmosfera de moda veche data de abundenta ghivecelor de flori suspendate si a jardinierelor ce decoreaza felinarele, balcoanele sau vitrinele. Orasul a fost denumit in onoarea Reginei Angliei si este unul dintre cele mai vechi orase din nord-vestul Canadei. Veti putea achizitiona de pe vas un tur panoramic al Victoriei, orasul gradina, capitala provinciei British Columbia, care va include Parcul Beacon Hill, Piata Bastion, Cladirea Parlamentului, Government Street, Chinatown, Beach Drive, Portul Inner si Hotelul Fairmont Empress Victoria, un simbol al orasului din sec. al XIX-lea. Vasul va ridica ancora la ora 23:55. Cazare cu pensiune completa la bordul vasului.

Ziua 10 / 24.08.2024: Seattle - Bellevue - Seattle

Vasul va ancora la ora 06:00 in Seattle. Dupa formalitatile de debarcare ne vom indrepta catre Bellevue, oras

situat peste Lacul Washington, la est de Seattle, cunoscut pentru spatiile sale in aer liber si oportunitatile ample de cumparaturi. Bellevue este al cincilea oras ca marime din Washington, cu aproape 100 de parcuri, cunoscut drept "un oras intr-un parc". Vom vizita Gradina Botanica Bellevue, o expozitie urbana de frumusete botanica care se afla pe Main Street, unde vom vedea gradina decorativa Rock Garden si Dahlia Display. in continuarea zilei ne vom indrepta spre Muzeul de Arte Bellevue care gazduieste o expozitie impresionanta de lucrari de arta de la artisti regionali si internationali, dupa care ne vom plimba pe strazile pline de viata ale cartierului central Bellevue. Dupa-amiaza ne vom intoarcere in Seattle pentru cazare la Hotel Mayflower Park Hotel 4* (sau similar 4*).

Ziua 11 / 25.08.2024: Seattle - Amsterdam

Mic dejun. Timp liber pentru vizite individuale in Seattle si pentru ultimele cumparaturi. Eliberarea camerelor se va face la ora 11:00. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Amsterdam cu compania Delta Airlines, zbor DL 144 (18:00 / 13:00).

Ziua 12 / 26.08.2024: Amsterdam - Bucuresti

Sosire la Amsterdam la ora 13:00, de unde vom pleca spre Bucuresti cu compania KLM, zbor KL 1377 (20:55 / 00:35).

Ziua 13 / 27.08.2024: Bucuresti

Sosire la Bucuresti la ora 00:35.

 

TARIF I: 2970 EURO si 1580 USD / loc in camera dubla si cabina interioara deluxe

 

TARIF II: 3290 EURO si 1580 USD / loc in camera dubla si cabina exterioara

 

TARIF III: 3680 EURO si 1580 USD / loc in camera dubla si cabina cu balcon tip infinite veranda

 

Suplimentul de single se confirma la cerere in functie de disponibilitatea cabinelor de pe vasul de croaziera

(tarife cu toate taxele incluse, valabile pentru un grup de minim 21 turisti; pentru un grup mai mic de turisti, tariful se va recalcula)

 

TARIFUL INCLUDE:

- transport intercontinental cu avionul pe rutele mentionate in program: Bucuresti - Amsterdam - Seattle si retur cu compania KLM si Delta Airlines

- taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile intercontinentale si continentale (pot suferi modificari)

- taxele de port (se pot modifica de catre autoritatea portuara)

- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turisti

- 2 nopti de cazare cu mic dejun in Seattle in hotel de 4*

- tur panoramic de oras cu ghid local in Seattle

- 7 nopti cazare cu pensiune completa (conform program), pe vasul de croaziera Celebrity Edge (pensiunea completa cuprinde meniuri variate de-a lungul zilei: ceai si cafea pe punte pentru cei matinali, mic dejun, dejun, ceaiul de dupa-amiaza, snack-uri, cina)

- pachet de bauturi Classic

- pachet de internet Wifi Surf nelimitat

- servicii portuare

- petrecerea de bun venit oferita de capitan si seara de gala cu o cina speciala

- acces la piscine, sauna & jacuzzi

- acces la teatru, lounge-uri elegante, club si biblioteca

- programul zilnic cu evenimentele la bord si un sumar al stirilor principale

- excursie la Bellevue cu insotitorul de grup

- intrare la Gradina Botanica din Bellevue

- conducator roman de grup

- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

 

NOTA: Taxele de aeroport incluse in tarif sunt cele valabile la data lansarii programului. in situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica tariful excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

 

TARIFUL NU INCLUDE:

- taxe de iesire de pe aeroporturi, in cazul in care se aplica

- taxa de viza SUA: 185 usd/ pers. (se achita individual la sediile Bancii Transilvania)

- taxa de viza ETA pentru Canada: 10 usd/pers.

- taxele de intrare la obiectivele turistice (muzee, catedrale etc.) si dupa caz, ghizii pentru acestea

- excursiile optionale care se pot realiza cu un numar minim de participanti, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative; in functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza si alte excursii optionale propuse de partenerul local

- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi, etc.

- bacsisuri pentru ghizi si soferi, mai putin pentru bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire); bacsisurile nu se refera si la excursiile optionale: 10 usd/pers./zi

- bacsisuri pentru croaziera: 25 usd/pers./zi (vor fi achitate direct de catre turisti la sfarsitul croazierei odata cu celelalte cheltuieli optionale de pe vas); NU are nicio implicare in stabilirea valorii si nici in receptionarea acestei sume

 

IMPORTANT! Recomandam incheierea unei Asigurari MEDICALE si STORNO de calatorie. Astfel se poate acoperi riscul de pierderi financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei, INCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19. Asigurarile MEDICALE si STORNO de calatorie se pot incheia la orice companie de asigurari care asigura acest serviciu; suma platita pentru asigurare nu este returnabila. Daca aveti nevoie de asistenta pentru a va alege asigurarea de calatorie potrivita, echipa noastra de consultanti va sta la dispozitie.

 

NOTA:

- alocarea cabinelor se va face in ordinea efectuarii inscrierilor si in limita disponibilitatii de catre compania de croaziere

- pentru mai multe informatii legate de flota Royal Caribbean, descrierea cabinelor, facilitatilor, etc., va rugam sa consultati site-ul oficial al companiei

 

ACTE sI CONDITII NECESARE APLICARII PENTRU VIZA:

SUA: pasaport valabil minim 6 luni de la data calatoriei / extras de cont personal cu minimum 2000 USD / 1 fotografie color 5/5 cm, pe fond alb / adeverinta de la locul de munca cu precizarea functiei si a salariului sau talon de pensie, dupa caz / copii ale actelor de proprietate (casa, masina, teren etc.) / in cazul patronilor de firma, copie dupa actele societatii si ultimul bilant contabil / copie carte de identitate / pentru copii, copie certificat de nastere / pentru persoanele casatorite, copie a certificatului de casatorie / prezenta personala la Consulatul SUA, in vederea sustinerii unui interviu (la data si ora comunicate de agentie)

 

Agentia isi rezerva dreptul de a face o selectie preliminara a persoanelor care se inscriu in acest program in functie de actele prezentate. Termen limita pentru transmiterea documentelor: 10 saptamani inaintea plecarii

 

iN CAZUL NEOBtINERII VIZEI taxele de viza si programare la viza (achitate direct de turist la banca) nu sunt rambursabile.
CONDITIE SPECIALA in CAZUL RETRAGERII DUPA OBTINEREA VIZEI: penalizare integrala

 

IMPORTANT!!!

Documente necesare: pasaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei (nu se accepta pasaport temporar)

O persoana sub 21 de ani nu poate sa rezerve o cabina in croaziera sau sa ocupe singura o cabina, cu exceptia cazului in care este insotita de un parinte, tutore sau o persoana care a implinit deja varsta de 21 de ani.

Orice minor sub 18 ani care nu calatoreste in compania parintilor sai, trebuie sa prezinte, in momentul imbarcarii, o scrisoare notariala (in limba engleza) prin care parintii isi dau acordul cu privire la calatoria minorului si autorizeaza persoana care il insoteste pe minor sa semneze in cazul aplicarii tratamentului de urgenta recomandat de doctorul de la bordul vasului sau in cazul practicarii anumitor activitati sportive la bord; in plus, persoana respectiva trebuie sa aiba si cazier judiciar la iesirea din Romania.

Parintii sau tutorii legali care calatoresc cu un minor cu un nume diferit decat al acestora, sunt obligati sa prezinte un document oficial (certificat de nastere / de divort etc.), pentru a dovedi ca sunt parintii sau tutorii copiilor in cauza.

 

CONDITII DE INSCRIERE:

- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 30% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor 

- diferenta de pana la 50% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 91 de zile inainte de data plecarii

- diferenta de pana la 100% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 61 de zile inainte de data plecarii

- turistul va incheia cu agentia << Contractul de prestari servicii turistice >>, la care prezentul program este parte

- in momentul semnarii << Contractului de prestari servicii turistice >>, turistul isi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turisti

 

CONDITII DE ANULARE:

in cazul in care turistul renunta din vina sa la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, el datoreaza Agentiei penalizari dupa cum urmeaza:

a) 30 % din tarif daca renuntarea se face din momentul confirmarii pana cu 91 zile calendaristice inainte de data plecarii

b) 50 % din tarif daca renuntarea se face in intervalul 90 zile - 61 zile calendaristice inainte de data plecarii

d) 100 % din tarif daca renuntarea se face cu mai putin de 60 zile calendaristice inainte de plecare sau prin neprezentare

 

NOTA:

Avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii sau dupa inceperea calatoriei, independent de vointa agentiei (cum ar fi: controlul starii de sanatate, obligativitatea de autoizolare dupa intoarcerea in Romania, masuri suplimentare de igiena si formalitati vamale). Agentia nu poate fi facuta raspunzatoare, aplicandu-se termenii si conditiile contractuale standard.

 

OBSERVATII:

- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite CONDITII obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice

- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure

- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu

- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora

- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfasoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale si la itinerar cu observatia ca nu are calificarea si atestarea legala de ghid turistic

- cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari

- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale

- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie si la cererea sa, va fi asistat de conducatorul de grup

- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este precizat in program

- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana

- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil

- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, blocarea aeroporturilor din ratiuni de securitate, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, CONDITII meteo nefavorabile etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

- asezarea turistilor in autocar se va face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor, iar cei care au achitat supliment de single pentru cazare NU beneficiaza de 2 locuri in autocar

- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere explicatii in interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducatorii de grup vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati de ghidajul acestora

- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia ; tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, sau din alta parte, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz, un ghid local; in tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate

- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauza

- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri

- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada si evenimente politice neprevazute, greve etc.

- selectarea preferentiala a locurilor in avion, in cadrul rezervarilor de grup, este de cele mai multe ori supusa unor reguli stricte si difera de la o companie aeriana la alta (se percep costuri suplimentare sau nu este acceptata si/sau se poate face numai cu un anumit timp in avans etc.). Ulterior achitarii unei sume pentru un loc preferential in avion, compania aeriana poate modifica fara preaviz tipul de avion si ca atare se modifica configuratia locurilor in avion, respectiv a locului prerezervat/achitat de catre turist; pentru aceste situatii nu suntem raspunzatori si ne oferim doar sprijinul sa intermediem un dialog cu compania aeriana ce nu garanteaza si solutionarea situatiei

- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti; d) insotitorii minorului sunt obligati sa aiba certificatul de nastere in original al copilului minor, aditional PASAPORTULui si/sau cartii de identitate

- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual

- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei

- pentru posesorii de pasapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesara obtinerea vizelor de la ambasada din Bucuresti; in cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurarea medicala si cheltuielile agentiei

- c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati

- prezentul document constituie anexa la << Contractul de prestari servicii turistice >>